Bruidskapsels voor ieder haartype

Bruidskapsels voor ieder haartype

Chic opgestoken, nonchalante, losse krullen… Er zijn veel verschillende soorten bruidskapsels, maar wat zijn voor jou nu de opties? En, wat is helemaal on trend nu? Lees hier alles over het kiezen van jouw bruidskapsel!

Kort haar

Je gaat trouwen en denkt: ‘Nu moét ik mijn haar wel laten groeien!’ Het is waar dat je met lang haar meestal meer mogelijkheden hebt dan met kort haar, maar een kort bruidskapsel is net zo mooi en je kunt er meer mee dan je denkt! Accessoires, accessoires, accessoires. Denk aan een mooie haarkam, diadeem, bloem of hele bloemenkrans.”  Vergeet de juwelen ook niet, maar let er wel op dat die mooie diadeem bij de net zo mooie oorbellen past. Een groot voordeel van kort haar: het heeft geen bussen haarlak nodig om de hele dag te blijven zitten!

 Halflang haar

“Half lang haar is perfect om op te steken. Het is minder zwaar dan heel lang haar en toch is er genoeg haar om bijvoorbeeld een mooie chignon of losse knot te maken. Er zijn heel veel mooie technieken die ik kan gebruiken zodat jij een prachtig opsteekkapsel kan dragen. De zware, stijve kapsels zijn niet meer zo van deze tijd. De meer luchtige, natuurlijk ogende opsteekkapsels zijn momenteel razend populair.” Ook kun je je haar opsteken (helemaal of half) of er een accessoire in verwerken. Denk bohemian bruid, maar er zijn natuurlijk genoeg (chique) andere opties.

Lang haar

Lucky you: voor jou liggen alle mogelijkheden open. Opsteken, steilen, krullen, half opsteken of opfleuren met een accessoire: your choice! Wil je het los en steil maar heb je slag in je haren? Laat het dan steilen. Wil je juist volume, dan kun je het laten krullen of licht touperen. Het effect van volume krijg je ook als je er een grote bloem of haarstukje in zet. Wil je het graag los dragen, maar niet zo dat je rug bedekt wordt door haar? Dan kun je je haren naar een kant vastzetten. Het onderste gedeelte kun je dan laten krullen. Wil je het juist opsteken? Dan kun je ervoor kiezen om een grove vlecht in je kapsel te verwerken of het losjes vast te zetten met krullen.En heb je nu net niet genoeg volume of lengte voor jouw droomkapsel, geen probleem, ik heb prachtige haarstukken van echt Europees haar. Daarmee kun je toch dat kapsel krijgen dat je graag wilt.
Kijk hier voor meer inspiratie: portfolio Inze

 Haar met krullen

“Gelukkig zijn steeds meer vrouwen heel blij met hun natuurlijke krul. Het is dan ook prachtig. De styliste kan er voor zorgen dat jouw krullen mooi uitkomen zonder te pluizen. Belangrijk is wel dat ze er natuurlijk uit blijven zien. Op die manier blijf je heel dicht bij jezelf en ziet je haar er toch op en top verzorgd uit! Ook natuurlijk krullend haar leent zich heel goed voor een opsteekkapsel. Als je een paar plukken los laat aan de voorkant geeft dat een heel speels effect.”

Kroeshaar

Kroeshaar is niet altijd het gemakkelijkste haar, maar dat betekent niet dat je weinig opties hebt voor de bruiloft! Er zijn zoveel verschillende soorten kroes, dat er voor jou zeker ook genoeg opties tussen zitten. Laat je het invlechten (met extensions)? Of juist opknippen tot een gave afro?  Ontkroezen kan ook, maar als dit je eerste keer wordt, probeer dat wel voor de bruiloft; straks herken je jezelf helemaal niet ..

Accessoires voor je bruidskapsel

Wil je graag een extra detail of een bepaald kleurtje dat perfect bij je outfit voor deze speciale dag past? Dan kun je ervoor kiezen om een haaraccessoire toe te voegen. Dit kan een nonchalante grote bloem zijn die je achter je oren of tussen je haren steekt, maar ook een mooi classy haarstukje dat geweldig bij je outfit past.

Bij een haaraccessoire hoef je niet altijd aan een diadeem of bloem te denken, ook een sluier kan een perfecte aanvulling op je trouwjurk zijn. Een sluier ouderwets? No way! Ze zijn te verkrijgen in verschillende lengtes, stijlen en kleuren. Wie weleens naar het programma ‘Say yes to the dress’ heeft gekeken, weet dat een sluier precies het verschil kan zijn tussen een vrouw in een mooie jurk en een stralende bruid. Ben jij al om?

Bruidshoedje

Het is niet heel gebruikelijk om een hoedje te dragen op je bruiloft, maar dit kan juist het hippe, eigenzinnige detail zijn waarnaar je op zoek bent! Laat de Prinsjesdag horrorbeelden los, want een hoed kan ook subtiel zijn en is zowel bij los als opgestoken haar mogelijk.

Kies een bruidskapsel dat bij je past

Een bruidskapsel kan nog zo leuk zijn, het moet natuurlijk wel goed bij je passen. Niet iedereen kan een pony of kort koppie hebben. Laat je daarom goed adviseren welk kapsel goed bij je past en welk kapsel juist niet.

Passend bij je gezicht

Een kapsel is compleet afhankelijk van de vorm van je gezicht. Iedereen heeft een andere vorm. Heb jij een smal gezicht met een hoog voorhoofd en grote ogen? Denk dan eens aan een pony en lang haar. Heb jij een breder en compacter gezicht, dan is een pony juist niets voor jou.

Het ideale bruidskapsel benadrukt de vorm van je gezicht. Blijf vooral bij jezelf! Draag jij je steile haar nooit gekruld? Doe dat dan nu ook niet (tenzij je dit altijd graag wilde). Je aanstaande is tenslotte op je gevallen zoals je bent!

Match je kapsel met je outfit

Je trouwoutfit is al helemaal compleet. Je trouwjurk hangt al in de kast, je bruidsschoenen zijn al ingelopen en alles past precies bij de trendy, klassieke of romantische stijl die jij in gedachten hebt. Het enige waar je nog niet uit bent, is je bruidskapsel. Ga uit van wat je al hebt: dit is nu de basis. Zorg dus dat je kapsel matcht met de rest van je outfit.  Kies je voor een strapless jurk? Steek je haar dan mooi op. Zo komen je boobs en schouders mooi tot hun recht. Wil je je haar niet helemaal opsteken? Steek het dan half op, waardoor je alleen de bovenste laag opsteekt. Met de onderste laag kun je dan ook weer alle kanten op.

Gooi je haar los

Bij het kiezen van het bruidskapsel is het dus belangrijk te kijken naar de mogelijkheden die je hebt. Die hangen samen met je haartype en de vorm van je gezicht. Daarnaast moet je bruidskapsel bij je passen qua persoonlijkheid en stijl. Wil je iets totaal anders? Doe dan sowieso altijd een proefkapsel, zodat je kunt zien of het echt zo leuk staat als je dacht dat het zou staan.

Maak gerust een afspraak zodra je je trouwdatum weet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Specialist in onder andere Bruidsmake-up en Bruidskapsels